U prošlom članku naučili ste kako otvoriti svoj račun na kriptomjenjačnici Coinbase, te kupiti kriptovalutu pomoću svoje kreditne kartice. Sada je vrijeme za vaš prvi kriptonovčanik na koji ćete kasnije prebaciti sredstva s mjenjačnice.

Za početak, bit će to novčanik za svakodnevnu potrošnju koji ćete instalirati na svoj pametni telefon. Kao što ste naučili u članku Kriptosigurnost, mobilni novčanici su među najmanje sigurnima jer su praktično stalno online. Teoretski, takve je novčanike najlakše hakirati. U praksi, međutim, teško da će se netko time baviti budući da je trud oko hakiranja mnogo veći nego nagrada koju lopov može dobiti provalom u vaš novčanik. Mnogo veća opasnost leži u gubitku mobitela ili njegovoj dostupnosti drugim ljudima, zajedno s vašom lozinkom.

Mobilni kriptonovčanici namijenjeni su svakodnevnoj potrošnji i njih ćete, jednog dana kad plaćanje kriptovalutom postane svakodnevica, koristiti mnogo više nego danas. Prema takvom se novčaniku odnosite kao prema onome u vašem džepu odnosno torbici: pazite da ga ne izgubite, te u njemu nemojte držati veće količine novca. U njega stavljajte toliko koliko mislite da vam je potrebno za kupovinu svakodnevnih sitnica.

Mobilnih kriptonovčanika ima mnogo. Neki od njih namijenjeni su samo jednoj kriptovaluti, a u nekima možete držati razne vrste kriptosredstava. Jedan od najboljih i najsigurnijih multikriptonovčanika je Coinomi.

Da biste otvorili pristup članku kliknite na „Pay 10“ (Naravno, u svom SatoshiPay novčaniku koji je u vašem pregledniku morate imati barem 10 Lumena. Ako ih nemate, ili niste sigurni o čemu je riječ, pročitajte članak “Kriptotečaj” u kojem se nalaze napuci o tome kako pribaviti Lumene.)

 

 Bilo bi mi drago čuti vaše mišljenje, pitanja ili komentare članka kojeg ste upravo pročitali...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.