U prošlom članku naučili ste kako instalirati multikriptonovčanik Coinomi na svoj pametni telefon. Zaštitili ste ga lozinkom i na sigurno spremili svoju „pass phrase“ – niz od 18 riječi poredanih po točnom redoslijedu. Sada ste spremni za primanje i čuvanje svojih kriptosredstava.

Budući da ste već ranije kupili nešto Litecoina (ili druge kriptovalute) preko mjenjačnice Coinbase, sada ćete prebaciti ta sredstva na Coinomi i na taj način konačno izići iz centraliziranog monetarnog sustava te u potpunosti ući u područje decentralizirane, izravne razmjene vrijednosti bez posrednika. Taj potez može izgledati kao samo još jedna tehnološka novotarija, ali on je mnogo značajniji od toga. Radi se doslovce o prekretnici koja može odrediti vašu budućnost ali i budućnost svijeta u kojem živite. Naime, čuvanjem svojih vlastitih sredstava u svom vlastitom novčaniku izbacujete iz igre mnoge funkcije bankarskog sustava, preuzimate odgovornost na sebe i prizivate financijsku budućnost kakva donedavno nije bila moguća.

Da biste otvorili pristup članku kliknite na „Pay 10“ (Naravno, u svom SatoshiPay novčaniku koji je u vašem pregledniku morate imati barem 10 Lumena. Ako ih nemate, ili niste sigurni o čemu je riječ, pročitajte članak “Kriptotečaj” u kojem se nalaze napuci o tome kako pribaviti Lumene.)

 

 Bilo bi mi drago čuti vaše mišljenje, pitanja ili komentare članka kojeg ste upravo pročitali...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.