Člankom „Kriptosigurnost“ otpočeli ste kratki ali praktični online tečaj o uporabi kriptovalute. Naučili ste ponešto o načinu na koji kriptovaluta funkcionira, o javnim i privatnim ključevima, gdje se kriptosredstva nalaze i tko ih čuva. Jednom kad ih posjedujete, sami za njih odgovarate. Zbog toga je važno slijediti sve naputke o sigurnosti koje ćete dobiti u konkretnim slučajevima u člancima koji slijede.

Bilo je riječi o vrstama kriptonovčanika i čemu oni služe. Također, opisali smo i načine na koje možete doći do kriptosredstava. Najčešći je način kupovina preko neke kriptomjenjačnice. Upravo ćemo na tom mjestu početi s praksom. U članku koji slijedi naučit ćete kako se registrirati na jednu od najpoznatijih svjetskih kriptomjenjačnica Coinbase, te kupiti manju količinu kriptovalute.

Da biste otvorili pristup članku kliknite na „Pay 10“ (Naravno, u svom SatoshiPay novčaniku koji je u vašem pregledniku morate imati barem 10 Lumena. Ako ih nemate, ili niste sigurni o čemu je riječ, pročitajte članak “Kriptotečaj” u kojem se nalaze napuci o tome kako pribaviti Lumene.)

 

Komentara

 1. Avatar
  Danijel  ožujak 17, 2019

  Znaš li Adriane koliko vremena treba proći da se dobije bonus nakon kupovine od min 100 USD? (“Mogli biste ići izravno na njihove web-stranice, ali ako dođete preko ovog linka, postoji mogućnost da dobijete bonus u Bitcoinima u vrijednosti od 10US$.”)

  reply
  • Adrian
   Adrian  ožujak 18, 2019

   Koliko znam, trebalo bi trenutno.

   reply
   • Avatar
    Danijel  ožujak 18, 2019

    Tu je kvaka. Kad se klikne na “Read more”:
    If your friend visits coinbase.com/trade and initiates a buy or sell of $100 USD or more (or 100 USD equivalent of your domestic currency) within 180 days of opening his or her account, you both will receive a 10 USD (or 10 USD equivalent of your domestic currency) referral bonus when the order completes. Orders can take up to 4 business days to complete.
    Prošlo je 180 dana 🙁

    reply
    • Adrian
     Adrian  ožujak 18, 2019

     Ah. Hm, nisam znao za tih 180 dana, ali, da, ako je to prošlo od otvaranja računa, onda ništa…

     reply

 Bilo bi mi drago čuti vaše mišljenje, pitanja ili komentare članka kojeg ste upravo pročitali...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.