život_nudi_više_275


 
  • Podigni glavu – svemir je mnogo veći od malog komadića tla na kojem stojiš.–Život nudi više

  • Svjesni smo samo malog djelića stvarnosti. Svatko tko makar za trenutak nasluti koliko je taj djelić malen u usporedbi s veličinom nepoznatog, mora osjetiti želju za znanjem.–Život nudi više

  • Duhovna vatra – nikad umiruća želja za slobodom duše, služi kao gorivo za vaše putovanje do čarolije.–Život nudi više

  • Znat ćete da se svijet promijenio kad potražnja za znanjem bude veće nego potražnja za novcem.–Život nudi više

  • Uvijek ima netko mudriji u blizini. Zaustavite se, dobro pogledajte oko sebe i slušajte pažljivo.–Život nudi više

  • Zora dolazi samo ako ste budni. Ljepota svijeta koji vas okružuje nije vam dostupna ako spavate.–Život nudi više

  • Život je pustolovina, a smrt podsjetnik na putu. Nema kraja, samo novi počeci.–Život nudi više

  • Izaberi novu točku gledišta i dobit ćeš drugačiju stvarnost. Umjesto tmurne i obične, zašto ne izabrati stvarnost punu čarolije?–Život nudi više

  • Što čekaš? Otresi prašinu sa svog srca, nabaci svoj najljepši osmijeh i kreni. Ispuni svoj svemir radošću!–Život nudi više

Početkom dvadeset i prvog stoljeća, nema čovjeka koji nije razmišljao o izazovima – a ponekad i užasima – našega svijeta. Zauzeti smo osiguravanjem egzistencije za sebe i svoju obitelj, želimo živjeti dobro i zasigurno to i zaslužujemo. Ali, krećemo li se u pravom smjeru?

Ako čitate ove riječi, vjerojatno pripadate sretnijem dijelu čovječanstva. Očigledno, dovoljno ste imućni da posjedujete odgovarajuću elektroničku napravu koju ste vjerojatno kupili vlastitim sredstvima; imate dovoljno vremena za čitanje i povrh svega toga, svjesno ste zainteresirani za poboljšanje svojeg života. Postavljate pitanja i želite dobiti odgovore.

Ima li moj život svrhu? Hoću li biti uspješna ili uspješan u stvaranju sreće i obilja? Hoćemo li MI biti uspješni u stvaranju bolje budućnosti za našu djecu? Ima li uopće budućnosti za nas i što možemo od nje očekivati?

Tmurne misli nisu od pomoći. Strah i zabrinutost još manje. Ipak, treba biti hrabar i jasno reći: opća situacija ne izgleda dobro. Ako nastavimo u istom smjeru, vjerojatnost za uništavanje i patnju povećava se.

Zaključak se nameće sam od sebe: potrebne su nam promjene. S obzirom na situaciju, potrebno nam je mnogo promjena.

Međutim, razlikuje li se uopće naše vrijeme od prijašnjih razdoblja? Ljudi se nisu mnogo promijenili unatrag nekoliko tisuća godina. Bilo je mudrih žena i muškaraca koji su upozoravali na potrebu drugačijeg pristupa životu. Jesu li njihove riječi bile uzaludne?

Nipošto. Evolucija je spor proces. Priroda nam pokazuje da u njoj ima i slijepih ulica. Ali, mi smo još uvijek ovdje. Dakle – ima nade.

Da bismo pokrenuli neizbježne promjene u smjeru u kojem želimo – a to je mir i sigurna budućnost za sva živa stvorenja i cijelu prirodu – moramo se okrenuti novim zamislima. To znači da moramo odbaciti neke od starih. Male promjene u našim stavovima mogu dati velike rezultate u osobnom životu, čineći nas sretnijima i uspješnijima. Kad to postignemo, bit ćemo sposobniji pridonijeti promjenama na široj razini.

Ova knjiga govori o novim mislima koje mogu preobraziti naš život. Neke su vam od njih možda bliske i već ih upotrebljavate u svom životu. Međutim, nema štete u podsjećanju na ono što želite od svog života.

Ipak, moram vas upozoriti da bi neke od novih misli mogle biti kontroverzne. Nadam se da nećete pronaći previše takvih (što znači da već razmišljate na sličan način). Ali, ako ih pronađete, bit će mi drago razgovarati o tome s vama putem društvenih mreža ili mojih web stranica.

O svakoj temi koju dodiruje ova knjiga moglo bi se reći mnogo više. Postoji i mnoštvo praktičnih detalja koji vam mogu pomoći da primijenite te zamisli u svom životu. O tome govorim detaljnije u drugim knjigama, radionicama i na online seminarima.

Više je nego jasno da život nudi više. Mudro je prihvatiti tu ponudu.

Adrian P. Kezele