UBLAŽAVANJE KARMIČKIH DUGOVA

Karmičke petlje su nevidljivi obrasci koji mogu spriječiti naš napredak, unatoč svemu što na svjesnoj razini radimo. Najbolji način da ih se riješimo jest da jednostavno iziđemo izvan njihova dohvata.
Možda bi riječ “jednostavno” nekome mogla izgledati gotovo cinična, ali u ovom slučaju mislim doslovno. Korijen karmičkih petlji, njihovo sidro, nalazi se unutar našega uma, na mjestu koje zovem “unutarnji tumač”.
Kao što mu ime kaže, unutarnji tumač – tumači. Sve što dođe u njegov vidokrug on obavije svojim karmičkim plaštem, iskrivljavajući iskustva prema svojoj mjeri. Rezultat takvog iskrivljenja stvarnosti naziva se maya ili iluzija.
Da, karma je dio maye, ali to je ne čini manje stvarnom, niti manje ograničavajućom. Ne bi trebalo biti sumnje: izlazak iz okvira karmičkih petlji trebao bi biti na vrhu prioriteta svakog od nas.

 

NLF praksa dostupna je svakome, bez bilo kakvih prethodnih uvjeta ili iskustva. Ne radi se o ničem teškom ili zahtjevnom. Čitanje, to jest slušanje, vrlo je ugodno. Mnogi će ga doživjeti kao opušteno ili meditativno stanje koje godi tijelu i umu. Od vas se ne zahtijevaju naporne vježbe ni analize mišljenja ili ponašanja. Nećete biti izloženi psihoterapiji ni bilo kakvom utjecaju, energetskom ili psihološkom. Udobno sjedite i slušate čitanje koje vas odvodi u decentralizirano stanje svijesti.

UNUTARNJI TUMAČ

Sve što vidimo, čujemo, pomislimo, osjetimo i na bilo koji drugi način doživimo, pod utjecajem je unutarnjeg tumača. On je naš neželjeni gospodar. Sastoji se od gomile stare odjeće, prtljage iz prošlosti i nasumično nabacanih strasti, potreba i trauma. Iz nekih čudnih razloga njega zovemo sobom, a sebe uopće ne poznajemo.
Između ostalog, glavna funkcija unutarnjeg tumača je stvoriti žarište oko kojeg se vrte karmičke petlje. Da, karma je njegova odgovornost, iako se svom svojom težinom obrušava na naša leđa.
Ako vam je dosta tog terora, pridružite mi se na NLF retreatu, jedinstvenoj radionici nastaloj na osnovi knjige “Proboj – suprotstavite se autoritetu iluzije”. Na njoj ću predstaviti nove NLF tehnike za stvaranje decentraliziranog iskustva usmjerenog na raspetljavanje karmičkih petlji.
Radi se o vjerojatno najbržem i istodobno najlakšem načinu zaobilaženja unutarnjeg tumača i trenutnog stvaranja situacije u kojoj karma postaje stvar prošlosti, a okus slobode sve više prekriva dosadašnju igru iluzije.
Pridružite mi se!

SMANJENJE UTJECAJA KARMIČKIH PETLJI

Posebna je značajka ovog NLF retreata to što će se baviti karmičkim petljama i oslobađajućim iskustvima. Bez obzira na to kakve karmičke dugove netko nosi sa sobom te kakve ga pouke još očekuju, oslobađajuća iskustva će dugove smanjiti, a pouke olakšati. Decentralizirano oslobađajuće iskustvo, postignuto kroz NLF, iznimno je snažno i djelotvorno.
Pripremljen je niz novih NLF čitanja koja će polaznici slušati tijekom jutarnjih i popodnevnih NLF sastanaka (svaki sastanak traje 2-3 sata).
Sastanci posvećeni teoriji oslobađajućih iskustava, te razgovori i odgovori na pitanja, odvijat će se tijekom jutra (jedan sat) i tijekom večeri (2 sata). Tijekom radionice polaznicima se preporučuje potpuno posvećivanje programu, bez drugih dodatnih aktivnosti. Na taj će način učinak biti najbolji.

 

Nekonceptualne lingvističke forme (NLF) predstavljaju inovativnu duhovnu “tehnologiju” za trenutno stvaranje decentraliziranog iskustva života.
U praksi se radi o čitanju (s vaše strane to znači – slušanje) određenih, posebno strukturiranih tekstova. „Nekonceptualno“ u ovom slučaju znači da se radi o sadržaju koji na neki način „zbunjuje“ um i stavlja ga u položaj u kojem nema izbora nego „probiti se“ u stanje decentraliziranosti u kojem iluzija odvojenosti više ne postoji.
Svako izlaganje NLF čitanju mali je korak u smjeru decentralizacije. Lebdeći na značenjima koja se ritmički prekidaju arhikauzalnim (dharmanupatskim) rečenicama, bez bilo kakvih drugih postupaka ili namjere, um nakratko doživljava iskustvo o kojem tekst govori, ali na način kako bi to doživio da je korijen iluzije uklonjen.
Drugim riječima, trenutno i bezuvjetno je izbačen u stanje koje se ponekad naziva prosvjetljenjem.
Izlaganje NLF iskustvu tijekom nekoliko uzastopnih dana moglo bi imati eksplozivan učinak na preostatke iluzije koje nosite u sebi te vas u kratkom vremenu dovesti do potpuno decentraliziranog stanja, uz mogućnost da u njemu ostanete trajno.

 

DETALJI O PRIJAVI ZA RADIONICU „PROBOJ“

Datum održavanja: 16.5. – 19.5.2019.

Mjesto: Hoteli Planja i Rogla (jedan pored drugog), Rogla, Slovenija

Radionica počinje večerom i predavanjem u četvrtak navečer (dolazak je tijekom poslijepodneva), a završava ručkom u nedjelju. Tijekom radionice polaznicima se preporučuje da se posvete sadržaju u potpunosti – 24 sata dnevno, a to znači da NE POSTOJI mogućnost spavanja na nekom drugom mjestu i dnevnog pohađanja radionice, niti će biti vremena za druge aktivnosti osim šetnji poslije obroka. Ako netko želi, može doći dan-dva ranije ili ostati nakon radionice i samostalno produljiti svoj boravak u prekrasnom okružju Rogle.

Cijene smještaja i radionice: tri puna pansiona u dvokrevetnoj sobi s veganskom i/ili vegetarijanskom prehranom, kotizacija za radionicu, ukupno 281 euro. Postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu od 12 eura po danu.

OSTALE INFORMACIJE:

Odjeća: udobna trenirka za predavanja i NLF, odnosno svakodnevna odjeća za obroke, šetnje itd.
Prostirka, jastuk i deka: Ponijeti sa sobom prostirku (mat) na koju možete leći. Veći dio programa odvija se na strunjačama, u sjedećem ili ležećem položaju. Najbolje je uzeti svoj mali jastuk i deku kojom se možete pokriti.
Dodatak za sjedenje: Ako postoji mogućnost, ponesite i „stolac“ to jest „jastuk“ za meditaciju koji vam omogućava da udobno sjedite na prostirci bez potrebe za naslanjanjem na zid. Većina polaznika moći će sjediti naslonjeni na zid; neki će koristiti stolce, ali određeni će broj polaznika biti na prostirkama u sredini prostorije, pa je potrebno misliti na udobnost pri sjedenju.

Voditelj cijelog programa radionice je Adrian P. Kezele. Predavanja su na HRVATSKOM jeziku. Snimanje nije dozvoljeno.

BROJ LJUDI NA RADIONICI JE OGRANIČEN KAPACITETIMA HOTELA. Prijave počinju odmah i trajat će sve dok ne popunimo taj kapacitet. Prethodna iskustva pokazala su da se mjesta brzo popunjavaju, pa preporučujemo da reagirate odmah i osigurate si mjesto na ovom iznimnom događaju.

PRIJAVA:

  1. Javite se mailom na dainformacije@gmail.com i zatražite obrazac prijave.
  2. Nakon što ispunjeni obrazac prijave pošaljete natrag, dobit ćete informaciju kome da se javite u hotelu kako biste rezervirali sobu. Rezervacija je uplata 50 eura hotelu (ostatak od 121 euro po osobi u dvokrevetnoj sobi plaćate u hotelu na tečaju).
  3. Kotizaciju za radionicu u iznosu od 830 kuna po osobi (oko 110 eura) uplatit ćete na poseban žiro račun koji ćete dobiti nakon prijave.