Mirkoplaćanja SatoshiPay sustavom

SatoshiPay sustav služi za mikroplaćanja koja gotovo da i ne bi mogla biti moguća bez brzih i jefitinih transakcija pomoću kriptovalute. Čak i ako ne znate ništa o kriptovaluti, taj vam sustav omogućava da pomoću svog preglednika nagradite sadržaj koji smatrate vrijednim. U slučaju ovih stranica radi se o eksluzivnim pisanim materijalima (člancima, krakim priručnicima i slično) koji nisu objavljeni nigdje drugdje. Neki od tih članaka su zasebni, a neki su povezani u neku vrstu online tečaja. Kada dođete na neki od takvih članaka, dio članka će biti vidljiv, a dio sakriven. Istodobno, u desnom donjem kutu pojavit će vam se plavi krug, što znači da je za daljnje čitanje potrebno izvršiti plaćanje i to u kriptovaluti koja se naziva Lumen (XLM) i dio je kriptoplatforme Stellar.

U nastavku teksta nalaze se napuci kako pribaviti Lumene i kako njima nagraditi trud i energiju uloženu u tekstove koje želite pročitati. SatoshiPay je globalan sustav i nabavljene Lumene možete koristiti na stranicama drugih izdavača, pisaca i kreativaca koji su prepoznali prednost ovakvog načina razmjene energije.


 

Na osnovi mog članka SatoshiPay u sklopu svjetske promocije neki su čitatelji dobili besplatne Lumene. Njih, naravno, mogu koristiti za sva plaćanja u SatoshiPay sustavu. Ako niste dobili Lumene u sklopu promocije, ili ste ih potrošili, možete ih kupiti. Slijedite uputstva.

  1. Odaberite preglednik s kojim ćete raditi

Odaberite preglednik koji ćete koristiti za SatoshiPay plaćanja (čitanje ćlanaka, praćenje online tečajeva i slično). S tim preglednikom otvorite članak kojeg želite pročitati, a koji je djelomično skriven.

Kad ste na tom članku, provjerite: vidite li u donjem desnom kutu plavi krug s „0“ u sredini? Ako vidite, možete koristiti taj preglednik. Ako ne, probajte s nekim drugim. (Ako koristite Brave preglednik, morat ćete uključiti opciju “kolačića” jer bez njih SatoshyPay ne radi. Probao sam s Chrome i FireFox preglednicima – oni rade kako je predviđeno. Imajte na umu da ćete SatoshiPay sredstva moći koristiti samo na tom pregledniku, jer se vaš kriptonovčanik za Lumene nalazi u njemu.)

  1. Kliknite na plavi krug u donjem desnom uglu ekrana

Zatim kliknite na „Top-up“, a nakon toga slijedite jednostavne naputke za kupnju 20 Lumena (ili više). To možete učiniti PayPalom, kreditnom karticom ili, ako ste već upoznati s kriptovalutom i posjedujete neka sredstva u Lumenima, možete napuniti svoj preglednik izravno iz svog Stellar novčanika. Kad proces punjenja završi, u plavom krugu trebalo bi pisati „20“, odnosno broj Lumena koje ste kupili.

Svaki put kad preko tog preglednika na tom uređaju dođete na mjesto gdje možete platiti neku uslugu ili proizvod putem SatoshiPay sustava, u donjem desnom uglu ekrana pojavit će vam se plavi krug s vašim kriptosredstvima. U biti, sada ste u posjedu svog prvog specijaliziranog kriptonovčanika. On nije univerzalan, već se može koristiti samo u sustavu SatoshiPay (a to znači da davatelj usluge mora biti u tom sustavu), ali je vrlo jednostavan i služi za takozvana mikroplaćanja.

Ako sada imate 20 Lumena (ili više), možete kliknuti na „Pay X“ u članku kojeg želite pročitati. Nakon toga otkrit će vam se nastavak članka.

Ukoliko se radi o povezanim člancima u obliku online tečaja (recimo, tečaja preko kojeg ćete se upoznati s kriptovalutama, njihovom nabavkom, plaćanjem i čuvanjem) na kraju svakog članka naći ćete link do slijedećeg ili preporuku za povezane članke koji bi vas mogli zanimati.Napomena:
Imajte na umu da su cijene kriptovaluta, pa tako i Lumena, prilično promjenjive. Međutim, bez obzira na to, mikroplaćanja su izražena u Lumenima. Ukoliko vrijednost Lumena padne (u odnosu na euro), cijene članaka će ostati iste. Ukoliko vrijednost Lumena znatno poraste, razmotrit ću smanjivanje cijena članaka. Čisto poradi orijentacije, kriptotečaj koji se sastoji od šest članaka vrijedi dvadeset sedam Lumena, što je u trenutku pisanja ovog teksta nešto više od pet eura (informacije koje se dobiju na tom tečaju često se na raznim drugim mjestima naplaćuju i više stotina eura). Prosječna vrijednost opširnog eksluzivnog članka će biti oko pet Lumena, što bi trebalo biti između jednog i dva eura protuvrijednosti.

0

Bilo bi mi drago čuti vaše mišljenje, pitanja ili komentare članka kojeg ste upravo pročitali...


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.