SatoshiPay

Praktičnost uporabe kriptovaluta i tokenizirane ekonomije (decentralizirani novac) neusporedivo je veća od razmjene energije na klasičan način preko posrednika (banke i države), „fiat“ valutom (centralizirani i nadzirani novac). Ako vas zanima više o tome, pročitajte (i proučite) tri članka koja možete pronaći na ovom LINKU.

Unatoč medijskoj pompi oko investicija u kriptovalute (što je zapravo prilično nevažno za samu ideju decentraliziranog novca osim u smislu njegove promocije), praktična svakodnevna primjena takvog načina razmjene energije još je u povojima. Nedavno sam pisao o pregledniku Brave, tokenima BAT (BasicAttention token) i sasvim drugačijem načinu nagrađivanja sveprisutnih reklama. Nadam se da ste instalirali Brave preglednik i da ga često koristite.

Ovim člankom želim vam najaviti još jedan praktičan način uporabe kripto ekonomije koji će, vjerovali ili ne, biti dio nečeg vrlo neobičnog i zanimljivog: spajanja ultrastarog i ultranovog u projekt „kripto upaje“, koju ćemo održati u sedmom mjesecu ove godine. (Razloge i objašnjenje možete pronaći u Jyotish analizi 2018.)

S detaljnim objašnjenjima tog projekta krenut ću u petom mjesecu, ali sam požurio s ovom objavom jer vam želim omogućiti uštedu od 12 US$! Naime, da bi pokrenuli cijelu priču oko kripto plaćanja, mnogi sustavi besplatno dijele sredstva ne bi li potaknuli ljude da se zainteresiraju za moguće dobrobiti decentraliziranih ekonomskih odnosa. Jedan takav projekt je i sustav SatoshiPay koji će biti dio projekta „kripto upaje“. Detalje ću objaviti kasnije, ali oni uključuju plaćanje jednog malog online tečaja u Lumenima, kriptovaluti platforme Stellar.

Razlog za žurbu i objavu ovog teksta ranije nego što sam namjeravao je činjenica da u ovom trenutku partneri SatoshiPay i Stellar besplatno daju 50 Lumena svim ranim korisnicima sustava. Prema trenutačnom tečaju, to je trenutno oko 12 US$ vrijednosti koje ćete moći koristiti za plaćanje online usluga u SatoshiPay sustavu. Budući online tečaj unutar „kripto upaje“ će vas koštati 20 Lumena, tako da će vam ostati još 30 L za korištenje prema svom nahođenju.

Iskoristite ovu priliku jer se ne zna koliko će promocija trajati! (Dobio sam izvještaj da su neki korisnici dobili “samo” 20 Lumena. Nisam siguran po kojem kriteriju se Lumeni dijele; moguće je da je u pitanju vrijeme ili ograničena količina. To je još jedan razlog da požurite.)

Što trebate učiniti?

 

POSTUPAK


1. Odaberite preglednik

Odaberite preglednik koji ćete koristiti za SatoshiPay plaćanja. Ako koristite Brave preglednik, morat ćete uključiti opciju “kolačića” jer bez njih SatoshyPay ne radi. Probao sam s Chrome i FireFox preglednicima – oni rade kako je predviđeno. Imajte na umu da ćete SatoshiPay sredstva moći koristiti samo na tom pregledniku, jer se vaš kripto novčanik za Lumene nalazi u njemu. Ako ste na nekom drugom pregledniku, provjerite: vidite li u donjem desnom kutu plavi krug s „0“ u sredini? Ako vidite, ne morate se prebacivati na druge preglednike. Ako ne vidite, pokušajte s Chrome ili FireFoxom.


2. Kliknite na plavi krug u donjem desnom uglu ekrana,
Zatim kliknite na „Top-up“, a nakon toga kliknite na: „Claim first top-up for free – Claim your top-up“. To u osnovi znači da ćete dobiti 50 Lumena besplatno. Slijedite link. Morat ćete potvrditi svoj identitet najvjerojatnije preko Facebook profila, ali stvar je vrlo jednostavna.

AKO NE VIDITE “CLAIM FIRST TOP-UP FREE” LINK, TO ZNAČI DA PROMOCIJA TRENUTNO NIJE DOSTUPNA. MOGUĆE JE DA STE ZAKASNILI (NAVALA JE BILA VELIKA), ALI JE ISTO TAKO MOGUĆE DA SE NAKON NEKOG VREMENA LINK POJAVI. AKO MOŽETE, PROVJERITE S VREMENA NA VRIJEME

 

3. Kad se proces završi, novčanik u vašem pregledniku bit će bogatiji za 50 Lumena,
a u plavom krugu će pisati „NaN“ ili broj Lumena koje ste dobili. Sada ste spremni za plaćanje unutar sustava SatoshiPay. Kad i ako potrošite besplatnih 50 Lumena, moći ćete prema želji puniti svoj novčanik u tom pregledniku preko Paypala ili kreditnih kartica.

Svaki put kad preko tog preglednika dođete na mjesto gdje možete platiti neku uslugu ili proizvod putem SatoshiPay sustava, u donjem desnom uglu ekrana pojavit će vam se plavi krug s vašim kripto sredstvima.

***

Sada bi bilo dobro isprobati kako to funkcionira i platiti ostatak članka s malih 2 Lumena! Na taj način ćete nagraditi informaciju koju ste dobili, a istodobno vidjeti kako je jednostavno izravno razmijeniti energiju uz pomoć decentralizirane tehnologije.

KLIKNITE NA „Pay 2“ i pročitajte ostatak članka!

 

61

Komentara

 1. renata  ožujak 21, 2018

  Šteta što se ne može na neki drugi način verificirati lokacija, zaobilazeći Facebook.. Tj može se, sa sms kod potvrdom koja je dostupna samo za Kinu ( mogla bi biti dostupna za sve ) no Stellar vjerojatno ima novčanu razmjenu sa Facebook, što znači da se tih 50 lumena plaća sa dostupnosti privatnih podataka https://twitter.com/Snowden/status/975147858096742405 … Zato to nije baš u kripto-duhu, BTC npr nije nikad ni pokušao ugroziti privatnost svojih korisnika dajući bonuse zauzvrat za FB-u privatne podatke

  Lp

  reply
  • Adrian
   Adrian  ožujak 21, 2018

   Iako gotovo da nemam sumnje da FB manipulira ili je u nekom trenutku manipulirao podacima svojih korisnika (trenutno se podigla velika buka oko toga, i to je u redu: samo po sebi nije dobro da jedna kompanija ima takav utjecaj kakav ima FB), čini mi se da nije baš korektno olako donijeti zaključak da se ovdje radi o nečem nepoštenom. Lumeni ne idu FB-u nego korisniku, ljudima. I koristit će se unutar SatoshiPay sustava koji nema veze s FB-om. Prije se radi o jednostavnosti verifikacije korisnika da se spriječi dupliranje besplatnih preuzimanja Lumena.

   Osnovna ideja je primjena, svakodnevna uporaba: što više, što češće i što jednostavnije, od što većeg broja ljudi. Trebalo bi biti sasvim svejedno koja kriptovaluta je u pitanju. Prevladat će one koje se pokažu bržima, jednostavnijima, jeftinijima i praktičnijima.

   reply
 2. Samo  ožujak 21, 2018

  Invite očitno ne deluje, saj kljub prijavi s fb profilom javi napako, da uporabnik ni upravičen do te ponudbe oz. po ponovnem poskusu, da je ta invite že bil uporabljen …

  reply
  • Adrian
   Adrian  ožujak 21, 2018

   Ne znam o čemu se radi, Samo. Po izvještajima od drugih za sada sve funkcionira kako treba. Barem stotinjak ljudi je primilo Lumene.

   reply
 3. Ja  ožujak 21, 2018

  A koliko vi dobijete za ove refferale, može vas biti sram da se to ne spominje.

  reply
  • Adrian
   Adrian  ožujak 21, 2018

   Izgleda da se “ja” buni čak i protiv svoje dobrobiti. 🙂

   I također izgleda da ne čita kako valja: za informaciju, uvođenje u sustav i objašnjenje o preuzimanju besplatnih Lumena u članku, nagrada je 2 Lumena – kao što jasno i nedvosmisleno piše. Čak i to nije obaveza, jer korisnik sve može napraviti do tog mjesta i odlučiti ne nagraditi moj trud.

   reply
 4. Slavica Vukanić  ožujak 21, 2018

  Poštovani Adriane,
  Preko linka * https://satoshipay.io/ sledeći Vaše instrukcije na koraku – „Top-up“, u mom slučaju ne postoji opcija – „Claim first top-up for free – Claim your top-up“. Već se pojavljuje sledeće:20 lumens
  (approx. €4.32) sa nekoliko ponudjenih opcija za kupovinu tj plaćanje lumena.
  Molim Vas da li je to taj link preko koga treba da se prijavimo za besplatne lumene?
  Zahvaljujem se unapred, ukoliko je moguće da mi odgovorite.
  Srdačno,
  Slavica

  reply
  • Adrian
   Adrian  ožujak 21, 2018

   Ne, Slavice. To je link za “punjenje” novčanika Lumenima preko PayPala ili kreditnih kartica. Naravno, i to je opcija za ubuduće, međutim ovo sada je promocijsko davanje Lumena, tako da mora postojati link koji je opisan u članku.

   Nadam se da promocija nije završila tako brzo. Nemam neki poseban savjet što da napravite – probajte recimo s nekim drugim preglednikom.

   reply
   • Adrian
    Adrian  ožujak 21, 2018

    Ah, probao sam i sam sada: izgleda da je link za promociju trenutno nedostupan. Morat ćemo pričekati da vidimo da li je to privremeno, ili je zbog velike navale sve skupa završilo vrlo brzo…

    reply
   • Slavica Vukanić  ožujak 22, 2018

    Pokušala sam nekoliko puta, izgleda da je odobreni broj za besplatne Lumene popunjen. 🙂 Divno da ima zainteresovanih, čestitam svima koji su ih dobili i da ih lepo iskoriste!
    Poštovani Adrian, Vama hvala puno za sve ove divne stvari sa kojima nas obradujete s vremena na vreme. Posebno hvala za informacije u vezi s kriptovalatuma, na tržištu su još uvek oprečna mišljenja što mnoge plaši i ne usudjuju se da se upuste u taj novi svet finansijskog poslovanja, koji izvesno je da dolazi uskoro.

    reply
 5. Milan  ožujak 21, 2018

  Dragi Adriane, a da li je moguce prebaciti Lumene iz online walleta na svoj desktop wallet?
  HVala najlepse na svim tekstovima o kripto pokretu!

  Milan

  reply
  • Adrian
   Adrian  ožujak 22, 2018

   Ne, nije moguće. Lumeni u SatoshiPay novčaniku ostaju u njemu i troše se na mikroplaćanja unutar SatoshiPay sustava.

   reply
 6. Vesna  ožujak 22, 2018

  Poštovani.
  Zahvalna sam vam na uputama, ali ih ne mogu slijediti:
  Nisam članica FB, Twittera, niti ijedne druge ‘društvene mreže’, pa ne znam kako se upisati, odnosno kako dalje. Mrska mi je i sama pomisao, da moram biti članica neke ‘mreže’, da bih mogla ići korak dalje, a FB je zadnjih dana toliko kompromitiran, da o tome ne želim niti misliti …
  Drugo, ako SatoshyPay surađuje sa T-com korporacijom, i misle da je to pozitivno, nisam sigurna u dobronamjernost projekta. Oprostite.

  Srdačni pozdrav,
  Vesna

  reply
  • Adrian
   Adrian  ožujak 22, 2018

   Nemam što oprostiti, Vesna. Imate apsolutno pravo na svoj izbor.

   Izlažem ono što mislim da mijenja način na koji svijet trenutno funkcionira, a takođe je i primjenjivo u praksi. Društvene mreže povezuju ljude i imaju iznimno mnogo dobrih strana. Naravno, imaju i onih drugih strana – većina njih se svodi na to kako ih ljudi, njihovi korisnici, zapravo upotrebljavaju. Kad se pojavi decentralizirana društvena mreža koja funkcionira, prvi ću je preporučiti (za sada se jedino Steemit približava toj kategoriji, ali ne sasvim). U ovom trenutku, imamo to što imamo i s tog mjesta počinjemo. Prvo se mora promijeniti mentalitet (i svijest) ljudi, zakoni će slijediti, kao i ponašanje korporacija (ako ih još bude u ovom obliku u kojem postoje sada). Kripto će imati veliku ulogu u toj promjeni. Kakva će točno ona biti ovisi od svih nas – recimo od toga koliko brzo ćemo početi koristiti kriptovalutu u svakodnevnom životu.

   (Uzgred, svjesni ste da i vi surađujete s T-Com korporacijom, zar ne, i da ste “defacto” njihova članica? Kao što vidite, usprkos tome, siguran sam u vašu dobronamjernost. 🙂 )

   reply
   • Vesna  ožujak 22, 2018

    Da, u pravu ste! Čim sam dobila mogućnost, ‘pobjegla sam’ sa T-coma u Optimu! No, i Optima je ‘pojedena’, pa nemam kud…mogu birati, T-com, ili VIP! Nažalost. No živim u nadi, jer kažu da uvijek izbora ima, zar ne?
    Srdačni pozdrav,
    Vesna

    reply
 7. Adrian
  Adrian  ožujak 29, 2018

  Dobra vijest: promocija SatoshiPay sustava uz besplatne Lumene će se nastaviti! Zapravo, onih sretnih 40-50 koji su dobili Lumene ušli su u testnu skupinu. Sada se rješavaju primijećeni problemčići i uskoro (obavijestit ću vas kada na FB) promocije kreće ponovo!

  reply
 8. Adrian
  Adrian  ožujak 29, 2018

  Također, tehnička obavijest za one koji su pitali kako prenijeti Lumene iz jednog preglednika u drugi, to jest iz jednog kompjutera u drugi.

  Odgovor od SatoshiPay support teama: A user-friendly method for importing backup feature is on our short-term roadmap. There is a “workaround”, but it requires some technical knowledge:

  https://docs.google.com/document/d/1sLilzVBQugaPcYWdGp_VwnFL6T6N-6IcZALiOx9p–U/edit?usp=sharing.

  Please rest assured that we’re working hard on getting this feature into our product.

  reply
 9. Anonimno  ožujak 29, 2018

  Niti meni nije uspelo prenijeti Lumene,samo je opcija ako želim kupiti…

  reply
 10. Adrian
  Adrian  travanj 4, 2018

  Svjetska promocija je počela 4.4. u 4:44, s 4444 korisnika. Nadam se da ste se našli među njima. Onih prvih pedeset je dobilo Lumene zbog toga jer sam sasvim slučajno (kao da slučaja ima 🙂 ) otkrio SatoshiPay testni “val 0”, brzo reagirao i podijeli to s vama. Originalni članak najave svjetske promocije uključuje i jedan moj citat. https://medium.com/@SatoshiPay/satoshipay-launches-giveaway-program-for-1-million-users-561a4499d1fe

  reply
  • Igor  travanj 4, 2018

   Sada (oko 20 sati) još ili možda opet radi. Meni je uspjelo pridobiti 50 lumna.

   Hvala i pozdrav

   reply
 11. Etelka Girandon  travanj 4, 2018

  Hvala Adrian, poskušam a trenutno pravi “the hourly giveaway rate has been reached”.” Pls try again later”.

  Bom še poskušala.

  Lepe pozdrave.

  reply
 12. Anonimno  travanj 4, 2018

  Živjo. Dobil ravnokar ob 19:49. Hvala!

  reply
 13. Anonimno  travanj 4, 2018

  URAAAA!!!!! Uspeo sam u plavom krugu pise 50 !!! HVALA ADRIJANE !!!!!!!!!!!!

  reply
 14. Igor  travanj 4, 2018

  U tom trenutko promocija opet radi. Meni je baš sada uspelo prodobiti 50 lumna.

  reply
 15. Anonimno  travanj 4, 2018

  Postovani Adrian,
  Zahvaljujem Vam na pozivu za promociju, pratila sam uputstva, ali ocito nisam uspela prebaciti besplatna kripto sredstva.
  An error occurred
  Giveaway failed: user id code has been already used.
  Nije mi jasno o cemu se radi.

  reply
  • Adrian
   Adrian  travanj 4, 2018

   Ako ste sigurni da nitko nije upotrijebio vaš FB profil da dobije Lumene, probajte pisati supportu (plavi krug, Top-up, Feedback (sitno dolje).

   reply
 16. Anonimno  travanj 4, 2018

  Sve ste lepo objasnili u objavi,imao sam dilemu kako prebaciti 2 lumena,ali procitao sam Vas tekst do kraja i uspeo !!!! Mojoj sreci nema kraja !!!POZDRAV

  reply
 17. Anonimno  travanj 4, 2018

  Pokušala sam platiti 2 Lumena ali nikako nije reagiralo na par.

  reply
  • Adrian
   Adrian  travanj 4, 2018

   Ha, šteta. 🙂 U načelu, samo kliknete na “Pay 2”. Moralo bi ići.

   reply
 18. Marta  travanj 4, 2018

  Adriane, hvala Vam puno, eto meni prve kripto valute. Mozete mi reci, molim Vas, gde da naucim vise, makar gde ce meni sad ovaj novcanik biti sacuvan i tako te pocetnicke korake. Vidim da ce u maju biti predavanje, ali meni stvarno nije jasno di cu ja sad sa ovim novcanikom 🙂

  reply
  • Adrian
   Adrian  travanj 4, 2018

   Marta, uskoro ću na isti način napraviti jedan brzinski tečaj nabavke i upotrebe kriptovalute. Ima tu dosta za objašnjavanje, radi se o novoj tehnologiji, ali kao što smo svladali računala i interenet, svladat ćemo i to. Pratite moje stranice na ovom mjestu – negdje za mjesec dana kreće taj kratki online tečaj (na kojeg ćete potrošiti 20 Lumena od ovih 50 koje ste sada dobili). Na njemu ćete naučiti mnogo toga.

   Što se tiče ovih Lumena, oni su u pregledniku kojeg ste koristili i tu će ostati. Svaki put kad dođete na neke stranice koje imaju integriran SatoshiPay sustav, pojavit će vam se taj plavi krug i, teoretski, možete trošiti svoje Lumene. Lumeni su inače vrlo obećavajuća kritpovaluta – trenutno među prvih deset. Ali, ove konkretne Lumene ne možete prebacivati u druge novčanike (recimo mobilne, web ili cold novčanike s kojima možete plaćati bilo što). Možete ih samo trošiti na usluge i kupovinu na sajtovima gdje je sustav postavljen. Za sada tih sajtova nema mnogo – sve je to još u početku – svi smo mi pioniri novog načina razmjene energije. 🙂 Jedan od razloga za ovu promociju i “give away” je upoznavanje ljudi s mogućnostima.

   Ono što možete napraviti je, recimo, ako bi željeli prenijeti ove Lumene koje ste dobili u drugi preglednik ili drugo računalo – imate nešto ranije jedan od mojih komentara s linkom na uputstva kako to učiniti. (Plavi krug, Settings, Back-up walleta, a zatim prenesete private key u drugi preglednik – malo je tehnički zahtjevno, ali SatoshPay team obećava da će uskoro biti više user-friendly).

   reply
   • Marta  travanj 6, 2018

    Savladati, nego sta i uciniti sistem boljim <3 Hvala Adriane 🙂

    reply
 19. Gordana Ćulibrk  travanj 4, 2018

  Upravo sam dobila svojih besplatnih 50 lumena i potrošila svoja čak cijela 2 lumena baš na Vas, Adriane! Dalje nemam pojma što bih s tim…ali, zasad funkcionira. Hvala! 🙂

  reply
 20. vesna prcic  travanj 4, 2018

  hvala Adrijan !
  uspela sve iz prvog, ima nade i za mene 🙂

  reply
 21. Zlatica Malec  travanj 4, 2018

  Na žalost nisam uspjela. Stalno se pokazuje error

  reply
 22. Fehma Hasagic  travanj 4, 2018

  Hvala Adrian. Ja sam sa prvim pokusajem uspjela, medjutim pored 2 Lumena, meni je jos jedan Lumen skinuo sistem a na sta pojma nemam. Uglavnom sada na stanju imam 47 Lumena. A kako cu ih utrositi, uloziti ili nesto trece??? Nadam se da cemo dobiti neka uputstva. Zahvaljujem, Fehma

  reply
  • Adrian
   Adrian  travanj 5, 2018

   Hm, ne znam za što je taj 1. Ne bi trebalo.

   S Lumenima koje ste dobili, možete raspolagati samo u okviru sustava SatoshiPay. To znači da kad naiđete na stranice koje imaju ugrađen taj sustav, moći ćete platiti usluge ili proizvode. U ovom trenutku toga nema mnogo – promocija služi uhodavanju sustava i, nadajmo se, većem prihvaćanju, kako davatelja usluga tako i korisnika, to jest vas.

   Prijenos Lumena na druga mjesta (u druge novčanike) nije moguć. Dakle, ne možete ih uložiti ili “nešto treće”. Možete samo plaćati usluge unutar SatoshiPay sustava. Za sada, dakle, samo ih držite u svom pregledniku i nadajte se da će s vremenom biti sve više usluga ili proizvoda koje ćete moći time platiti.

   Ali, jedan Lumen trenutno vrijedi oko 0,20 US$. Prije nekog vremena, njegova vrijednost je bila i gotovo jedan dolar, znači 5 puta više. Zavisno od kretanja tržišta, Lumen bi mogao do kraja godine vrijediti 2 ili 3 dolara. To znači da ste s ovih 50 Lumena potencijalno dobili 100 do 150 dolara. 🙂 Naravno, opet ćete to moći potrošiti samo kod davatelja usluga koji se uključe u SatoshiPay sustav.

   reply
   • Vanja  travanj 5, 2018

    Hvala za možnost. V to ne bi šla nikoli,če bi gleda na to, da bom nekaj zaslužila ampak izključno, iz razlogov, ki jih vi osebno navajate. Hvala še enkrat in živi bili pa vidjeli 😉

    reply
   • Kristina Bostjancic  travanj 5, 2018

    Pozdravljeni, jaz imam tudi 47 Lumena, nimam pojma kam je zginil 1.

    Hvala za nasvete.

    Lp Kristina

    reply
 23. S  travanj 5, 2018

  Žal meni ni uspelo. Dobim sporočilo
  Giveaway failed: user_id code has been already used.

  reply
  • Maja  travanj 5, 2018

   Meni enako. hm…

   reply
 24. marjana režek  travanj 5, 2018

  Pozdravljeni, meni je že zadnjič uspelo – izgleda – ker mi v modrem krogu na dnu ekrana piše 45. Ne vem zakaj ni 50 ali pa 48, tako kot poročajo drugi? Sem pa vseeno dobila ponovni mejl od vas, da je bila 4.4. zopet akcija – verjetno imate mejling listo za vse vaše uporabnike.
  Tudi sama še ne vem točno, kaj vse to pomeni, kaj naj sedaj s tem počnem, me pa v to vleče in mi povzroča neki novi adrenalin, češ sodelujem v nekih novih projektih – izumih.
  Hvaležna sem vam, da na meni razumljivem jeziku (domačem – sosedskem) dobivam informacije. Lep pozdrav Marjana

  reply
 25. Anonimno  travanj 5, 2018

  Tudi meni ni. Verjetno smo spet prepozni … pa vseeno hvala, ker ste mi s ponudbo zbudili zanimanje za kripto svet 🙂
  Če ne bo drugače, jih pač kupim.

  Tole mi javlja sistem:
  An error occured
  Giveaway failed: You have already claimed lumens.

  Marija

  reply
 26. Erica  travanj 5, 2018

  Oj, pred časom (22.3.) sem jih kupila, preko tvoje aplikacije (60, ter zate 2 lumna) – nikakor ni uspelo nakup *dobrodošlice* 🙁 , zato sem jih kupila po 3x po 20 luminov.
  Včeraj ko sem dobila mail *Neka budem ovaj put brža* – mi opet nije uspelo – ni šlo.
  Nato pa sem poiskusila da kupim zopet 20 in to je uspelo, toda nikjer ni tistih 58 lumunov, katere sem kupila 22.3.2018.

  Kja zdaj?

  reply
 27. Erica  travanj 5, 2018

  še to, piškotke sem izbrisala – zato se je denarnica izpraznila – ključ sem kopirala in ga imam, žal pa ne znam kako priti zdaj do tja.

  Veselo naprej, Erica

  reply
  • Adrian
   Adrian  travanj 5, 2018

   Hi Erica,

   Ok, svi skupa ćemo morati malo naučiti kako kripto funkcionira, a još dodatno na to kako SatoshiPay sustav funkcionira.

   Znači – novčanik je u pregledniku. Ako kupite Lumene preko određenog preglednika i određenog uređaja, oni će ostati tamo. Mislim da “piškoti” ne bi trebali imati veze s novčanikom (imaju veze samo ako su isključeni, pa se SatoshiPay widget uopće ne uključuje, ali to nije problem ovdje).

   Tu sad imamo dvije odvojene stvari – jedan je kako vratiti stare Lumene, a drugi je što s novima. Trebate znati da u slučaju SatoshiPay-a ne možete spojiti dva novčanika. Morate ih koristitin odvojeno, jer svaki od njih ima svoj “privatni ključ”.

   Ovako: ovih dvadeset novih ostavite u trenutnom pregledniku. Kopirajte i njihov privatni ključ, da ga imate, za svaki slučaj.

   Što se tiče starih, napravite ovo: pokrenite drugi preglednik i slijedite postupak opisan na ovoj stranici:

   https://docs.google.com/document/d/1sLilzVBQugaPcYWdGp_VwnFL6T6N-6IcZALiOx9p–U/edit?usp=sharing

   NIje teško, ali aKO imate problema ili ne razumjete, probajte angažirati nekog tko je više “doma” s takvim stvarima. Kad prebacite stari “privatni ključ” u taj preglednik, Lumeni koje ste tada kupili će biti tamo. NEMOJTE TO NARAVITI U PREGLEDNIKU U KOJEM IMATE NOVE LUMENE JER ĆETE IH IZGUBITI!

   Javite mi da li ste uspjeli.

   reply
   • Erica  travanj 7, 2018

    Žao mi je, za sada mi nije uspelo. Kaže, da ne postoji – pokušat ću, naći ću pomoč.

    Puna Hvala 🙂

    reply
 28. Pavle  travanj 5, 2018

  Pošto nemam facebook u prošloj objavi sam kupio 20 lumena, tako da ih sada imam 18. Ako želim kupiti još lumena npr. 20 i to preko plavog kruga sa brojem 18, hoće li se to sve zbrojiti i pisati broj 38 ili će skinuti ponovo 2 pa pisati 36 ili nešto treće?
  Da li će kada kupujemo nove lumene preko novčanika (plavog kruga u kojem je neki iznos) sustav automatski zbrojiti novi iznos?
  Plavi krug mi se pojavljuje tek kad na vašoj stranici otvorim Krypto pa članak satoshi pay. Zašto je to tako? Zar se ne bi plavi krug trebao pojaviti čim se otvori vaša stranica pošto se na njoj može plaćati satoshi payom da je to odmah vidljivo? Možda je to tek nešto novo, ali eto prijedloga ako je tehnički izvedivo.
  Inače pratim i podržavam blockchain i krypto tehnologiju i veselim se najavljenom online tečaju.
  Pozdrav

  reply
  • Adrian
   Adrian  travanj 6, 2018

   Pavle, ako kupujete na istom mjestu (dakle s istim preglednikom u kojem su već Lumeni), trebalo bi se zbrojiti.

   Ideja je da se plavi krug pojavi na mjestu gdje je smislen, dakle, gdje se može plaćati SatoshiPay sustavom. To nije na cijelom sajtu, već samo na nekim postovima. Inače bi bilo zbunjujuće – plavi krug bi bio prisutan stalno, a tko zna gdje je post s mogućnošću plaćanja. Neki sajtovi bi mogli biti vrlo veliki, tako da mi se čini da je ovo bolji izbor. Ali, možete im predložiti kao korisnik.

   reply
 29. Pavle  travanj 5, 2018

  Kupio sam prilikom prve objave 20 lumena i sada imam 18. Ako želim preko plavog kruga kupiti jos 20 lumena da li će to sustav automatski zbrojiti u 38 ili će ponovo skinuti 2 i biti 36, odnosno da li prilikom svake kupnje 20 lumena skida 2 ili je to bilo samo prvi puta za pročitati drugi dio članka? Dobro bi bilo kada bi se plavi krug pojavio čim se otvori vaša stranica da se zna da je u satoshi pay sustavu plaćanja a ne tek kad se otvori Kripto pa članak satoshi pay. Ne znam da li je to tehnički moguće napraviti ali eto prijedloga. Inače pratim i podržavam blockchain i krypto tehnologiju i veselim se skoro najavljenom online tečaju.
  Lijep pozdrav

  reply
 30. Maja  travanj 5, 2018

  Pozdrav!

  Prateci vas upute vrlo brzo mi je sjelo 50 lumena u wallet prije nekih 10 tak minuta. Kliknula sam da platim za clanak 2 lumena, a u walletu je ostalo 46. Cini mi se da sam mozda kliknula 2 x na placanje 2 lumena. Jer ne znam zasto bi se inace to dogodilo. Evo jedna info samo da provjerimo zasto bi se to moglo dogadjati. Inace hvala za informaciju i clanke. Vrlo interesantno. 🙂 Pozdrav!

  reply
  • Maja  travanj 5, 2018

   Upravo mi prikazuje 45 lumena.. ne kuzim na sto se trose..

   reply
  • Adrian
   Adrian  travanj 6, 2018

   Hm, ne znam Maja. Ne bi trebalo tako biti. Jedan klik na plaćanje i od tog trenutka je članak dostupan stalno. Ako možete, pišite SatoshiPay supportu (Plavi krug, Setings, Feedback) – sustav je u ranoj fazi pa će im biti važno čuti što se događa. Možda je bug pa će ispraviti.

   reply
 31. Mirjana  travanj 7, 2018

  Jučer id je registriran, ali lumene nisam dobila, plavi krug s nulom, feedback se isto ne pojavljuje u stettingsima već backup wallet.kako provjeriti iznos od?

  reply
  • Adrian
   Adrian  travanj 7, 2018

   Što znači “jučer id registriran”? Ako ste prošli cijeli proces promanja besplatnih Lumena, oni moraju biti u plavom krugu. Ako ih nema – onda proces nije završen.

   Link “FEEDBACK” je u Setings (kao i u svim drugim opcijama) – pogledajte dolje desno, blijedim slovima. pređite mišem preko toga i kliknite, otvorit će vas se mail i možete se javiti SatoshiPay supportiu (naravno, na engleskom, jer naš jezik neće razumjeti).

   reply
 32. Adrian
  Adrian  travanj 7, 2018

  Do ovog trenutka 143 korisnika su preko ovog članka primili besplatne Lumene. Čestitam! Nadam se da će i oni koji imaju teškoće to uspjeti riješiti.

  reply
 33. vesna  travanj 7, 2018

  Nisam ništa dobila,
  verificirala sam facebookom i bio je promašaj, sad svaki put kad idem na stranicu piše mi

  Giveaway failed: You have already claimed lumens.

  reply
 34. Gradimira Bumbak  travanj 18, 2018

  Dakle, ne znam šta bi rekla. Nakon Vašeg članka “ovaj put budite brži”, radila sam sve po uputama. Javljalo mi je grešku kao u jednom gore navedenom komentaru. Pretpostavila sam da sam prijavljena na fejsbook i preko mobitela i da zbog toga javlja takvu grešku. Odjavila se sa mobitela, provala ponovo, opet isto. Odjavila se sa računala, obavila proceduru preko mobitela i dobijam sljedeću poruku: Giveaway failed: You have already claimed lumens, znači da je ipak registrirao besplatne Lumene. Hmmmm…. samo ja to ne vidim. Odustala sam. Inače nemam problema sa svim tim novim tehnologijama, sve što novo dođe ja koristim.
  Eto, jutros se sjetim toga, uđem na ovaj članak a u plavom kružiću stoji broj 48. A nisam kliknula na Pay 2 🙂 🙂
  Dobro, ipak sam bila brza 😉
  Sad ću ipak kliknuti na Pay2 i pratiti daljnji razvoj događaja
  Pozdrav

  reply
  • Adrian
   Adrian  travanj 18, 2018

   Oh, dobro da je sve dobro. 🙂

   Moramo svi skupa biti malo strpljivi – ovo su počeci, ali sredit će se s vremenom.

   reply
 35. Vesna Ivica  travanj 22, 2018

  Mislila sam da nisam uspjela, sad sam ušla ponovno i pojavljuje mi se da imam 48. Ugodno iznenađenje.
  Hvala Adrian.

  reply
 36. Adrian
  Adrian  svibanj 11, 2018

  Online kritpotečaj koji možete platiti besplatnim lumenima koje ste dobili, sada je otvoren i nalazi se na ovoj adresi: https://www.adriankezele.com/prikljucite-se-kriptoupaji/

  Nadam se da ćete se pridružiti i unutarnjem dijelu upaje koji će se odvijati tokom ljeta.

  reply

Bilo bi mi drago čuti vaše mišljenje, pitanja ili komentare članka kojeg ste upravo pročitali...


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.