Sada znamo da možemo (intervju za Glas Istre)

Sjećate li se kada ste zadnji put vidjeli toliko nasmijanih lica, toliko prijateljstva i zajedništva, pozitivnih emocija, optimizma i ponosa? Očigledno, nogomet nas je uspio ujediniti na način da nam više nisu važne razlike, već smo usmjereni na zajednički cilj i povijesno postignuće. Ovo će biti trenutak za pamćenje, dio mozaika koji će se ugraditi u nacionalnu svijest. Međutim, hoće li potrajati, to je već drugo pitanje. Moglo bi, samo kad bismo najprije zamijetili, a zatim i naučili nekoliko važnih pouka iz svega ovoga.

Ponajprije – možemo. Život nije stalna negativa, depresija, propadanje i neuspjeh. U svakome od nas se kriju sposobnosti koje čekaju priliku i prave uvjete. A jedan od prvih uvjeta je i shvaćanje da – možemo.

Nadalje, osjećaji zajedništva, tolerancije, nepostojanja ili nevažnosti razlika u stavovima, svjetonazoru i životnom stilu te usmjerenost prema zajedničkom dobru ne bi se mogli javiti da već ne postoje u nama. Trenutni nogometni uspjeh ih je izvukao na površinu, ali oni su već tu i mogli bismo se na njih oslanjati uvijek, a ne samo sada. Možda će se neki sad pobuniti, ali biti svjetski prvak (računam da to već jesmo) manje je postignuće od ispunjenog života provedenog u zadovoljstvu, obilju, zdravlju i sreći okruženi ljudima koje volite. Zamislite da s ovakvim emocijama pristupamo izgradnji boljih uvjeta života, poslovanja, obrazovanja i svega drugoga što je doista važno!

1

Komentara

  1. Sanja  srpanj 21, 2018

    Ovo je odličan članak o SVP-u! Bilo bi super kadA bi ovako nešo moglo doći do šire javnosti 🙂

    reply

Bilo bi mi drago čuti vaše mišljenje, pitanja ili komentare članka kojeg ste upravo pročitali...


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.