IM proljeće u Istri

Ovaj je članak prvenstveno namijenjen praktikantima Integralne meditacije. Međutim, budući da interes za ovu tehniku raste, on može poslužiti i kao dodatna informacija o naprednim programima onima koji je tek počinju prakticirati.

Više od deset godina tečajeve Ubrzanja i Aktivacije održavali smo u DA Centru u Badličanu, Hrvatska. Taj je prostor izvrsno poslužio toj svrsi zbog svoje intimnosti i posvećenosti samo i isključivo toj vrsti aktivnosti. Međutim, tu i tamo našli bismo se u situaciji da moramo odbijati ljude jer je broj mjesta ograničen. Zapravo smo s vremenom prerasli taj prostor. Isto tako, u zajedničkim spavaonicama nije bilo moguće osigurati onu vrstu mira koju neki polaznici traže.

Sve u svemu, došlo je vrijeme za promjenu! Ovoga proljeća, tečaj Ubrzanja i tečaj Aktivacije održat će se u hotelu u Istarskim toplicama. Lokacija je povoljna za sve polaznike iz sjeverozapadne Hrvatske i Slovenije, a potrudili smo se da hotelski smještaj bude vrlo, vrlo povoljan (najpovoljniji mogući u ovom trenutku, a da zadovoljava potrebe tečaja). Istarske su toplice smještene pored Buzeta u središnjoj Istri (dva i pol sata vožnje od Zagreba; sat i pol od Ljubljane), u kanjonu rijeke Mirne. Tečajevi će se odvijati u dvorani hotela koju ćemo koristiti samo mi. Okoliš je prekrasan, s mnogo prostora za mirne šetnje.

 

Tečaj Ubrzanja (23.03. – 26.03.2017.)

Tečaj Ubrzanja dio je naprednoga rada nakon tečaja Integralne meditacije. To je rijetka prigoda da se posvetimo SAMO unutarnjoj tišini i razumijevanju duhovnih zakona. Iskustva na tečajevima ubrzanja vrlo su snažna. Najvažniji dio rutine su produljene meditacije (nekoliko puta ujutro i navečer). Također, tu su i sastanci na kojima ćemo pričati o iskustvima u meditaciji i izvan nje. Tečajevi ubrzanja prigoda su da se govori o znanjima koja se rijetko spominju i predstavljaju tajne duhovnoga razvoja.

Za one koji su već bili na prethodnim tečajevima Ubrzanja, ovo je prigoda za produbljivanje iskustva. Redoviti odmor i oslobađanje od velike količine stresa preduvjet je uspješne aktivnosti. Snaga zajedničkog programa mnogostruko je veća nego kad se radi samostalno.

 

Tečaj Aktivacije (17.04. – 23.04.2017.)

Znanje na kojem su tehnike Aktivacije zasnovane sadržano je u starom zapisu o jogi pod nazivom “Joga sutre”, koji se pripisuje mudracu imenom Patanđali. Studij joga sutri (prva, druga i četvrta knjiga) nije preduvjet za ovaj tečaj – budući da je taj studij teoretskog tipa. Međutim, da biste razmišljali o ovom tečaju, preduvjeti postoje. Najvažnija je redovita praksa Integralne meditacije, a također i iskustvo produbljenih meditacija na tečaju Ubrzanja.

Ovaj je dio programa Integralne meditacije za one koji žele istraživati uspavane sposobnosti svog duh/tijelo sustava. Aktivacijom će ih “aktivirati”. Čista svijest doživljena u meditaciji u sebi krije neslućene mogućnosti, a mi ih možemo uporabiti na način na koji želimo. Osim pružanja mogućnosti djelotvornog korištenja duh/tijelo sustava, tehnike aktivacije izgrađuju most do takozvanih viših stanja svijesti.

Aktivacija se uči na sedmodnevnom tečaju i u ovom trenutku predstavlja jedno od najdubljih dostupnih iskustava poniranja u tajne svijesti.

***

Svim praktikantima IM toplo  preporučujem da odvoje vrijeme i pridruže nam se. Što nas je više, to će iskustva biti bolja. 2017. godina je godina kad se otvaraju mnoge mogućnosti, a produbljene meditacije najbolja su priprema za njihovo korištenje. Ako imate mogućnosti, Aktivacija ovog proljeća najbolja je investicija u samog sebe i otkrivanje vlastitih sposobnosti.

Dobrodošli!

PS

Za one koji se iz bilo kojeg razloga ne mogu pridružiti ovim programima, preporučujem veliki skup i radionicu pod nazivom “Buđenje Cjeline”, koju ću održati u Novom Vinodolskom početkom petog mjeseca (najava s konkretnim detaljima bit će objavljena na vrijeme). Za tu radionicu nema nikakvih preduvjeta u smislu znanja ili prakticiranja nekih tehnika – možete na nju povesti svoje prijatelje i zajedno s njima doživjeti čaroliju buđenja Cjeline!

 

0

Bilo bi mi drago čuti vaše mišljenje, pitanja ili komentare članka kojeg ste upravo pročitali...