Cjelina govori. Slušate li?

Sinkronicitet je česta pojava u povišenim stanjima svijesti. Javlja se kao reakcija Cjeline na pojedinca koji je spreman na učenje i rast. Interakcija je ponekad blaga, a ponekad začuđujuće snažna.

Krećući se kroz život koji zovemo svojim, biramo put najbolje što možemo. Ako smo na početnim stepenicama duhovnog puta, borimo se i pokušavamo kontrolirati okolnosti svog života. Naizmjenice igramo uloge Žrtve i Kontrolora, pokušavajući upotrijebiti zdrav razum ali i duhovna znanja, ne bismo li u tome bili uspješni.

U nekom trenutku, međutim, shvatimo jednu vrlo neobičnu činjenicu: u trenutku kad otpustimo potrebu za kontrolom, kad pomaknemo pozornost sa svojih potreba na “viši” i “širi” smisao, odjednom kao da dobijemo vjetar u leđa, i to s mjesta na koja nismo računali. Odjednom, kao da više nismo sami i kao da se cijeli svijet urotio da nas odvede na mjesto o kojem smo sanjali, ali nikad nismo zapravo znali kako tamo doći.

Kako god se osjećali, vi ste uvijek dio Cjeline. I Cjelina nikad neće od vas odustati, nikad dignuti ruke. Do vašeg zadnjeg daha, vi kao pojedinac, takvi kakvi jeste, bit ćete dragocjeni. Svemir će vam stalno šaptati poruke, stalno vas usmjeravati, uzimajući u obzir vaše potrebe (jer ste dragocjeni), ali istodobno obuhvaćajući ono što vi svojim razumom, pa čak ni srcem, u ovom trenutku ne možete shvatiti.

Kad uvidimo da naše sposobnosti, koliko god velike bile, nisu dovoljno velike da obuhvate Cjelinu, počet će jedna nova faza našeg duhovnog puta. Neobična, čarobna faza u kojoj ćemo početi razgovarati sa Svemirom, s Inteligencijom prirode; doslovno, počet ćemo razgovarati s kozmičkim zakonima. Sinkronicitet je jezik kojim Cjelina govori. Taj jezik relativno je jednostavan, ali ga ipak moramo naučiti, osvijestiti njegovu vrijednost i početi ga koristiti.

Iskušavam sinkronicitet na svakodnevnoj osnovi. S vremenom, sinkronicitet se pretvorio u glavni oblik moje zemaljske navigacije; glavni način donošenja svakodnevnih ali i onih rjeđih, bitnijih životnih odluka.

Ali, ne samo da mi rad sa sinkronicitetom pomaže u odlučivanju; svaki put kad se dogodi neka smislena podudarnost, neka slučajnost koja nije slučajnost; svaki put kad primim jasnu poruku Cjeline, u meni se stvara iznimno, toplo iskustvo povezanosti. To je iskustvo gotovo neopisivo, a možda je najvažnije reći da se radi o nečem duboko, duboko oslobađajućem.

Svatko može naučiti raditi sa sinkronicitetom. Potrebno je samo malo pažnje i volje. U tome vam može pomoći knjiga “Sinkronicitet – buđenje Cjeline”, ali zapravo je najbolje pohađati vikend radionicu pod nazivom “Skrivene poruke”.

Slične radionice održavao sam još prije dvadesetak godina, ali sada je radionica drugačije usmjerena. Glavno žarište rada je povećanje protočnosti; povećanje prijemčivosti za pojavu sinkroniciteta. U tom smislu rade se posebne tehnike iz područja formativnih tehnologija. Primjerice, u pripremi se koristi određena frekvencija zvuka. Koriste se i simboli, individualno prilagođeni za svakog polaznika radionice, koji omogućavaju bolju interakciju Cjeline i nas. Isto se tako koriste i individualno prilagođeni zvukovi koje svaki pojedinac može koristiti tijekom procesa sinkronističke interakcije sa Cjelinom.

Također, na radionici će biti predstavljen i posebno dizajniran labirint sinkroniciteta, a ritual prolaska kroz njega predstavlja neku vrst inicijacije; otvaranja unutarnjih vrata kroz koja dolaze “skrivene poruke”.

Pridružite mi se na vrlo zanimljivoj radionici koja može označiti prekretnicu u načinu na koji poimate svijet, svemir, Cjelinu i svoj odnos prema njoj.

Članak na SLOVENSKOM.

***

Radionica “Skrivene poruke”

LJUBLJANA, subota i nedjelja, 18. i 19. 3. 2017.

click prijave i informacije

Raspored rada:
subota – 09:30 – 13:00;
stanka za ručak (i praktičan rad u gradu);
15:30 – 19:30;
nedjelja – 09:30 – 13:00.

Sve informacije i prijave MAILOM  (ili klikom na crveni gumbić). (Prijava je obavezna najkasnije do 10. 3. 2017., s potrebnim podacima za izračun individualnih tehnika koje će svaki polaznik naučiti na radionici.)

1

Komentara

  1. Tanja Jecmenica  listopad 25, 2018

    Meni se nedavno poceo dogadati sinkronicitet. Brojevi se ponavljaju npr. 10:10. Vidam ih cesto tokom dana. Sad se radujem cvjetu, ptici. Malim stvafima. To moji ukucani ne znaju .pprihvacam sto mi zivot donese. Osjecam se jaca. Zivim dan po dan.

    reply

Bilo bi mi drago čuti vaše mišljenje, pitanja ili komentare članka kojeg ste upravo pročitali...


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.