Intervju OnaPlus

U vrlo čitanoj slovenskoj reviji OnaPlus početkom šestog mjeseca objavljen je zanimljiv intervju sa mnom o meditaciji, zabludama oko nje te velikoj djelotvornosti koju s lakoćom ostvaruje, samo ako joj pristupite na pravi način. Novinar Jure Aleksič, međutim, nije odolio a da se ne dodirne pitanja “prosvjetljenja”, knjige “Uklanjanje faktora karme” i nekih drugih zbunjujućih, ali nesumnjivo zanimljivih tema.

 

Občutek nesmiselnosti izgine. Ostane samo občutek občudovanja vesolja v vsej njegovi povezani magičnosti. In ugotovitev, da je življenje pravzaprav tako preprosto, a ...

Pročitajte →
0

Rascjep života na posao i slobodno vrijeme

Kad biste me pitali gdje u mojem životu završava posao i počinje slobodno vrijeme, imao bih velikih teškoća u određivanju te granice. Vrlo često usred takozvanog odmora najintenzivnije radim, a sam posao, barem njegov vidljivi dio, u punom smislu riječi predstavlja uživanje i zabavu.

S druge strane, ljudi mi kažu da često ODRAĐUJU svoj posao, a zatim u slobodno vrijeme rade ono što žele.

Artha (obilje) stvara se na energiji strasti, na energiji ljubavi. Ako niste zaljubljeni u ono što radite, ako ...

Pročitajte →
0

Rascjep cjeline na materijalno i duhovno

Pogrešno uvjerenje o podjeli Cjeline, života, svijeta… na materijalno i duhovno, nalazi se u osnovi mnogih prepreka u stvaranju obilja.

Duboko u našu kulturu, a to znači i u naš odgoj, utkana je zamisao da postoji materijalna stvarnost te da osim nje postoji duhovna stvarnost koja je odvojena ili drugačija od materijalne.

Pročitajte →
0

Život ne dopušta da se zaustavimo

Revija SENSA, april-maj2017_ADRIAN P.KEZELE,5Drugi dio intervjua koji je u dva dijela objavljen u slovenskom izdanju časopisa “Sensa” ovog proljeća. Možete proćitati i prvi dio pod naslovom “Poruke Cjeline dolaze kad znamo gledati i slušati”

***

Tko ste vi? Tko je Adrian Kezele?

Putnik kroz život. (smijeh) Adrian nema rubova, nema nikakvih svojstava i vrlo je prilagodljiva osoba. On je bez centra i nemoguće ga je dokučiti.

Što je čovjek i što je svijet oko ...

Pročitajte →
0

Poruke Cjeline dolaze kada znamo gledati i slušati

Revija SENSA, april-maj2017_ADRIAN P.KEZELE,1Prenosim prijevod intervjua koji je u dva dijela objavljen u slovenskom izdanju časopisa “Sensa” ovog proljeća. Najprije prvi dio objavljen u trećem mjesecu 2017.

***

Hrvatski duhovni učitelj Adrian Kezele, koji je sve više omiljen i u Sloveniji, autor je više od 40 knjiga prevedenih na razne svjetske jezike, a također i na slovenski. Nastale su na osnovi njegova životnog istraživanja i poučavanja duhovnosti. Adrian vodi brojne seminare i radionice kako ...

Pročitajte →
2

Hvatači ritma obilja

Jedinstvena i, na žalost, neponovljiva radionica “Uhvatite ritam obilja” održana je u Novom Vinodolskom od 11.5. do 14.5.2017. Neponovljiva je zbog toga jer se ovakvo razdoblje, ovako povoljan “vjetar u leđa” prema jyotishu, drevnom znanju o ritmovima svemira, neće ponoviti tako brzo. Ovo je bila prilika života. (Objašnjenje možete pročitati u članku “Prilika života”).

Ali, obilje će uvijek biti zanimljiva tema jer predstavlja duboku ljudsku želju, a isto tako i jedan od četiri glavna životna cilja. Zbog toga će ...

Pročitajte →
2

Opasni predmet želja

Ovo je komentar na prethodno poglavlje pod naslovom “Čintamani – blagoslov ili prokletstvo” (oba poglavlja su iz knjige “Ganeš, glavom i surlom”)

Čintamani je drevna legenda. Hindusi vjeruju u razne inačice priče koju nam je Ganeš upravo ispričao – da ga je donio Dhanvantari, božanski liječnik, u istom trenutku kad je donio i amritu, nektar besmrtnosti. Budisti imaju svoje legende koje govore da je Čintamani pao s neba, možda u obliku meteorita, te da pripada nekom drugom ...

Pročitajte →
3
Page 1 of 23 12345...»